‘Wat Gij niet wilt dat U geschiedt..’

6 gedachten over “‘Wat Gij niet wilt dat U geschiedt..’”

 1. Goed geschreven. Je betoog legt de vinger maar weer eens op de zere plek. Ik worstel hier zelf mee: eet vegetarisch, maar ben mij ervan bewust dat ook achter mijn eitje en bekertje karnemelk evenveel dierenleed schuilt. De enige oplossing is zoveel mogelijk plantaardig te eten en te leven, maar dat vind ik praktisch en sociaal heel lastig. Ik vind overigens dat iedereen zijn eigen keuzes moet kunnen maken, maar dan wel geinformeerd.

 2. Je schrijft de afschuwelijke waarheid over dierenleed en de minachting tegenover vegetariërs zo pakkend!
  Ik eet al 14 jaar geen dieren en ik ben er blij mee! Als ik een wens mag doen is het dat de hele mensheid vegetarisch wordt!!!

 3. Ik rijdt elke dag in rijsbergen op de kaarschotseweg langs een boerderij die zijn restkalfjes langs de weg zet in die witte bakken. Ik wordt zo misselijk van het zien van deze baby’s dat ik geen melk meer lust. Ik voel me zo machteloos, graag zou ik iets doen voor deze dieren. Erger nog de mensen die mij raar vinden omdat ik hier over nadenk maar zelf niets willen weten.

 4. Ik kan me heel goed vinden in wat je schrijft,ook het stukje hier over het lijden van zij die plantaardig eten.Ik vind het fijn dat ik het gevoel heb een zielsgenoot gevonden te hebben en ik hoop dat velen zich laten inspireren door je weblog.

 5. Wat zou er een fijn leven op aarde zijn als er respect zou zijn voor alles wat leeft en bloeit.
  Wat is het mensdom toch dom,leg de wapens neer en gun alles wat leeft en bloeit het recht hiertoe.
  Neem het fraaie verhaal van Annemarie van Gelder ter harte.

Reacties zijn gesloten.